Op aanvraag verzorgen wij uw events, clinics en/of workshops op locatie. 
Denk hierbij aan opluistering tijdens beurzen, sportdagen, bedrijfsopeningen, sportbreaks etc. Informatie en tarieven op aanvraag; bel 06-14706915 of mail naar spinning@flowpoint.nl.

Foto’s van events van Flowpoint

Spinning studio krijgt fikse opknapbeurt

Juist voordat het winterseizoen van start ging heeft Flowpoint met vereende krachten de spinningstudio op Jeugdland een frisse opknapbeurt gegeven. Jeugdland heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de ruimte veiliger te maken middels een noodvoorziening in geval van brand of andere calamiteiten. De studio oogt een stuk aantrekkelijker en kunnen de leden de techniek nu in perfectie uitvoeren door regelmatig eens in de spiegel te kijken. Bedankt leden voor jullie enthousiaste en positieve reacties.

Carnaval Spinning 2014

In de week rondom carnaval werd er ook dit jaar bij Flowpoint weer gespind op alle populaire carnavalskrakers. Heel veel spinners waren zich weer te buiten gegaan en kwamen in super mooie outfits spinnen. Erg leuk!

 

Gezellig & geslaagd 1e lustrum event

Het eerste lustrumfeest van Flowpoint stond bol van de activiteiten voor jong en oud en er was voor ieder wat wils. Na een kort welkomswoord van Hester Marieke moesten sommige mensen er al snel aan geloven en kon men op de inspirerende woorden van Hester Marieke in zijn of haar zondagse kloffie aan de bak op een rollerbank. HOP HOP HOP…….

Voor de kinderen was er een leuke speurtocht uitgezet, met verschillende spelletjes, zoals zaklopen, doel schieten en steppen. Zij konden ook een speciale lustrum kleurplaat inkleuren en zich laten schminken. Tot slot was er een groot springkussen waarop men zich helemaal kon uitleven. Spannend was het tot op het einde van de avond toen de kinderen in de verschillende leeftijds categorieën de prijzen konden ophalen.

Naast lekker bijkletsen en een drankje stond er een “retro knock-out show” op het programma, daar waar het Flowpoint Team kosten noch moeite had gespaard om 30 goede vragen te bedenken was de winnaar al na 6 vragen bekend en moesten ruim 90 mensen het veld ruimen toen Willem er met de hoofdprijs vandoor ging.

Bij de old school rollerbank wedstrijden was de strijd aanzienlijk spannender, ruim 40 mensen deden een poging om de 1e prijs in de wacht te slepen. Voor sommige ging het niet zozeer om de snelste tijd maar om zijn of haar fietsmaatje of partner te verschalken in een onderling duel en dit leverde verassende resultaten op. Uiteindelijk waren het Jolanda en Jos die met de eer gingen strijken bij respectievelijk de dames en de heren.

Vervolgens had Harrie Goos en zijn collega’s een heerlijk buffet bereidt en werd de inwendige mens verzorgd uiteindelijk ging er 20 kg friet doorheen meldde Harrie. Dat wordt weer heel wat spinninglessen volgen. De borden waren nog niet afgeruimd en daar kondigde Hester Marieke de verassingsact aan:

Hij is 16 jaar, komt uit Breda en studeert toetsen aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Hij heeft een geweldige stem en is het nieuwe tieneridool. Afgelopen vrijdag wist hij door te dringen tot de laatste 6 in de live shows van de X-factor. We gaan nog veel van hem horen, we zijn dan ook bijzonder trots dat hij tussen alle verplichtingen door hier vandaag voor ons wil optreden. Mag ik jullie applaus voor Adriaan. (Kijk op het bijgaande linkje voor een kort filmpje).

Tot slot, zonder de hulp van enkele vrijwilligers hadden we dit event natuurlijk nooit kunnen organiseren. Daarom bedanken wij Harrie Goos en zijn collega’s van Jeugdland, Trudy, Thom, John en Mieke . Daarnaast hebben ook enkele sponsors een kleine bijdrage gedaan. Ook hen willen wij hierbij bedanken. Mackay Promotions (Woerden), Ad Koijen (Breda) en PRO Bike Components (Nunspeet).

Mont Ventoux 2013

Voor het vijfde jaar op rij vertrok een klein peleton met dapperen om ook dit jaar de Mont Ventoux Experience aan te gaan. Na een  intensieve voorbereiding vol ontberingen, verzamelde zich uiteindelijk 19 strijders op 18 mei in Mazan (Frankrijk). Het landhuis van Les Olives en 2 bungalows vormde ook nu weer de thuisbasis van onze sportievelingen, die na hun uitspattingen zich hier volledig over konden geven aan de oase van rust en de culinaire hoogstandjes van Marjolein en Rene de respectievelijke gastvrouw en gastheer van Les Olives. Rene& Marjolein hebben inmiddels zoveel ervaring opgebouwd met het ontvangen van groepen, hetzij sportief, cultureel, of anderszins dat je er 200% op kunt vertrouwen dat alles tip top georganiseerd is.

Voor het eerst in 5 jaar zou de groep op de dag van de waarheid (20 mei 2013) gesplitst worden. Een groep die de uitdaging aanging om de Mont Ventoux 1x op te fietsen vanuit Bedoin en een groep die het waanzinige idee opgevat had om dit langs 3 verschillende kanten te doen. Bedoin, Malaucene & Sault om zo een eervolle vermelding te krijgen in de Club des Cingles. Inclusief de aan- en afrijroute naar het landhuis in Mazan betekende dit zo’n 168 km waarvan 65 km klimmen.

Net als andere jaren bevatte het programma ook een wijnproeverij bij een van de locale sponsors.  Chateau Tour des Gentes  is een moderne wijnboerderij in Mazan die niet opgeslokt is in de wijncooperatie en op deze wijze in staat is en blijft een kwalitatief goede wijn af te leveren. Daarnaast heeft men op een van de andere dagen een heuse abdij bezocht. Sommige dachten er nog even serieus aan om in retraite te gaan om zo dichter bij zichzelf te komen. In het dagelijks leven heb je vaak de tijd en de rust niet om bij jezelf stil te staan. Een retraite kan je inzicht geven in het functioneren van je bewustzijn en daarmee in je emoties, denkpatronen en handelswijzen. Het gaat er niet om hoe je jezelf kan verbeteren of hoe je je gevoelens kunt controleren. Maar de blauwe brigade werd geweigerd aan de deur. Wellicht dat Harry Heestermans daar iets meet te maken heeft gehad !

De nacht van 19 op 20 mei werd in de 3 huizen wreed verstoord. Daar waar je een diepe rust zou verwachten om zo de volgende ochtend optimaal aan de start te staan gooide een kleine voedselvergifteging waarschijnlijk opgelopen in  Monieux roet in het eten. Je zou haast zeggen letterlijk en figuurlijk. De traffic van en naar het toilet leek die nacht wel op de A27 op een drukke maandag ochtend. De toiletrollen waren niet aan te slepen. Toch nog een kleine retraite maar dan op het toilet.

Dit incident heeft uiteindelijk 2 mensen zo verzwakt dat zij hun uitdaging uiteindelijk niet konden afmaken. Erg jammer natuurlijk. Alle anderen zijn er op 20 mei allemaal in geslaagd hun doel te bereiken. Een dikke proficiat natuurlijk voor hen.

Kijk ook eens naar de mooie foto’s van het event,  met dank aan Simone.

Deelnemers Ventoux Experience 2013:

Ton, Erald en Harry Heestermans, Ron van Genderen, Ben van de Ven, Pieter Vlamings, Jos Wouters, Simone Torremans, Jet Schmutzer, Marc Peeters, Helene Rops, Ad& Mieke Peeters, Thom Neger, Chris Pollen, Thera Claus, Pal Michielse en Bas Voermans.

Carnaval Spinning 2013

In de week rondom carnaval wordt er bij Flowpoint gespind op alle populaire carnavalskrakers. Onder de leden die zich het mooist hebben uitgedost zijn enkele prijzen verloot. Flowpoint overweegt het komende jaar nog andere thema’s aan te grijpen! Klik op de foto’s om de volledige foto’s te bekijken. 

De navolgende personen zijn in de prijzen gevallen:

Emmeke, Rene, Leentje, Mieke, Barbara (Babs) en Ellen, hartelijk gefeliciteerd en bedankt dat jullie er ook dit jaar weer wat moois van hebben gemaakt.

Spinning marathon @ PinkRoccade for RETT

Op 1 juli 2011 stonden er voor de medewerkers van PinkRoccade 25 spinningfietsen klaar die 4 keer voor 25 minuten verkocht waren. De instapprijs per fiets was minimaal 25 euro. Maar hoe meer sponsorgeld men meebracht hoe groter de kans dat men een fiets toegewezen kreeg.

Sponsors hielpen medewerkers van PinkRoccade niet alleen in het zadel, maar ze steunden hiermee ook Stichting Terre. Deze stichting ondersteunt projecten die ontwikkeling van onderzoek en therapieën stimuleren zodat kinderen met het syndroom van Rett alles uit het leven kunnen halen wat erin zit! Rett is een ernstige neurologische ontwikkelingsstoornis, die vooral bij meisjes voorkomt. Bij meisjes met het Rett syndroom is in het erfelijk materiaal van een van de twee X chromosomen een verandering ontstaan waardoor o.a. het ontwikkelingsstadium van de hersenstam vergelijkbaar is met die van een foetus van 26 weken. Hierdoor is de controle op de autonome functies, zoals hartritme, bloeddruk, ademhaling en aansturing van alle organen, vaak ernstig verstoord. Aan het einde van dit geweldige event kon Hans Bijlsma (PinkRoccade) een cheque van ruim 10.000 euro overhandigen aan de Stichting. Klik op de foto’s om de volledige foto’s te bekijken.

Mont Ventoux

Al 5 jaar op rij bedwingen Flowpoint leden met succes de Reus van de Provence ook wel de kale berg genoemd. Dit jaarlijkse uitstapje dat samen met Les Olives  wordt georganiseerd, heeft menig Flowpoint lid een onuitwisbare herinnering bezorgd. Diverse mensen werden op deze wijze geïnspireerd tot de aankoop van een racefiets en rijden nu nog wekelijks hun kilometers op hun stalen ros. Klik op de foto’s om de volledige foto’s te bekijken.

MTB clinics

Jaarlijks wordt door Flowpoint een MTB clinic georganiseerd voor zowel de geoefende outdoor specialisten, als ook de minder ervaren fietser. Ook bij dit event bezorgt Flowpoint mensen een dag om niet te vergeten. Klik op de foto’s om de volledige foto’s te bekijken.

Carnaval Spinning 2012

In de week rondom carnaval wordt er bij Flowpoint gespind op alle populaire carnavalskrakers. Onder de leden die zich het mooist hebben uitgedost worden enkele prijzen verloot. Flowpoint overweegt het komende jaar nog andere thema’s aan te grijpen! Klik op de foto’s om de volledige foto’s te bekijken.

 

Old-school Circuit Training

Gedurende de winterperiode verzorgd Flowpoint 1x per week voor een select gezelschap een old school circuit training in de zaal. Zo’n 15 wielerfanaten proberen op deze wijze de winter door toekomen om zo in het voorjaar weer te schitteren. Na een korte warming-up worden een 12 tal stations uitgezet waarbij men zich aardig in het zweet werkt. De prestige staat ook nagal eens op het spel daar men niet graag afgeeft….. De laatste 15 minuten wordt altijd besteed aan een potje basketbal. Klik op de foto’s om de volledige foto’s te bekijken.